Mednarodni obrtni sejem MOS od 13. do 17. septembra v Celju

Splošno | 1. september 2023
Plakat z vabilom na Mednarodni obrni sejem. Na vrhu slike je pet moških, različno oblečenih in z različnimi pokrivali. Pod njimi je tekst z kratkimi informacijami o sejmu, dvorani in razstavnem prostoru.

Obiščite razstavni prostor CPI na 55. MOS v Celju

Vabljeni na Mednarodni obrtni sejem MOS, ki se bo odvijal od 13. do 17. septembra 2023 v Celju.

Na razstavnem prostoru Centra RS za poklicno izobraževanje se bodo obiskovalci lahko udeležili svetovanja o izbiri svoje poklicne poti, spoznali izobraževalne programe ter šole, ki jih izvajajo (MOJA IZBIRA.SI, SOPSI), izvedeli vse o certificiranju neformalno pridobljenega znanja (NPK), se naučili dobro izpolniti svoj poslovni življenjepis (EUROPASS), izvedeli, kako umestiti svoje izobraževanje v evropsko ogrodje kvalifikacij (EOK), se seznanili s trendi v poklicnem izobraževanju po Evropi (REFERNET), se seznanili s Centralnim registrom učnih mest za praktično usposabljanje z delom in vajeništvo ter se informirali o modernizaciji srednjega poklicnega in strokovnega izobraževanja v Sloveniji (MOPSI).

Obiskovalci si bodo lahko ogledali in sodelovali pri atraktivnih predstavitvah poklicev: frizer, zdravstveni in kozmetični tehnik, medijski tehnik in tehnik mehatronike, ki jih pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi šolami: Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije, Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko (obe Šolski center Celje), Srednjo zdravstveno in kozmetično šolo Celje. Z nami bo tudi svetovalno središče Ljudske univerze Celje, ki bo obiskovalcem nudilo konkretne informacije o možnostih izobraževanja in usposabljanja za odrasle.

V neposredni bližini naše stojnice bodo še druge stojnice za spoznavanje poklicev in različnih možnosti izobraževanja.

V okviru Ulice obrti v organizaciji Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije bodo predstavljeni deficitarni obrtni poklici, in sicer kuhar, natakar, pek, slaščičar, mizar, oblikovalec kovin-orodjar, strojni mehanik, klepar krovec, steklar, tehnik optik, voznik, sočasno bodo potekale demonstracije domače in umetnostne obrti. Osrednja točka ulice obrti bo »Vajeniška pisarna«, kjer bodo obiskovalci prejeli vse informacije o vajeniškem sistemu ter se aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.

Za pester in raznolik program bo torej poskrbljeno, obiščete nas na našem razstavnem prostoru: HALA L1, RAZSTAVNI PROSTOR 37.

Na črnih foteljih v krogu za belo nizko mizo sedijo ženska, ki govori, in pet mladih fantov, ki gledajo v karte.

Utrinki iz MOS 2022: karierno svetovanje

Deklica dolgih svetlih las gleda v pisano kolo sreče, ki se vrti. Poleg nje stoji mlajši moški daljših las in rahlo brado v zeleni mikici in opazuje kolo, ki se vrti. Oba stojita pred razstavnim pultom, za katerim stojita dve osebi: ženska svetlih daljših las in moški z očali in pobrito glavo.

Utrinki iz MOS 2022: informiranje in kolo sreče

Ženska s svetlimi lasmi stoji za razstavnim pultom, na katerem so kupčki brošur. Mlajši moški temnih las in s steklenico vode v eni roki stoji ob razstavnem pultu in z drugo prosto roko lista po eni brošuri. Starejši moški mu prihaja nasproti.

Utrinki iz MOS leta 2022: minister Luka Mesec na stojnici CPI

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje