Novice in dogodki

Prijava na E-novice
7. 6. 2021
Kulturni bazar 2021

Odprte so prijave na letošnji Kulturni bazar, ki bo potekal 29. junija 2021 v Cankarjevam domu v Ljubljani. Kulturni bazar je največje strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje v Sloveniji in letos vključuje več kot 40 različnih dogodkov. Med njimi je tudi predstavitev Skrivnosti animatorja, ki smo jo pripravili na CPI. Na njej bomo predstavili ...

preberi novico
3. 6. 2021
Medijska pismenost za odrasle – zakaj je pomembna prav zdaj?

Vabimo vas na prihajajočo spletno razpravo EPALE, kjer bo v središču medijska pismenost pri učenju odraslih, tako s splošnih kot tudi praktičnih vidikov. Prispevajte svoja stališča in izkušnje o pomembnih temah, ki jih mora naslavljati izobraževanje o medijski pismenosti za učeče se odrasle. Pridružite se nam na spletni razpravi, ki bo potekala v torek, 22. ...

preberi novico
26. 5. 2021
Novi učbeniki za zdravstveno nego in energetiko

Na seji 21. 5. 2021 je Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje sprejel tri nove učbenike, ki bodo obogatili ponudbo učnih gradiv v izobraževalnih programih na področjih zdravstva in strojništva. Raspotnik P. V. in Fink A.: Zdravstvena nega pacienta 1 in 2. Grafenauer založba. Učbenika pokrivata vsebine obsežnega modula Zdravstvena nega in nujna ...

preberi novico
25. 5. 2021
Tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja (PIKO 2021)

Skupnost strojnih šol in Center RS za poklicno izobraževanje v šolskem letu 2021/22 razpisujeta tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja (PIKO 2021) za dijake srednjih šol. Tekmovanje bomo izvedli v mesecu septembru in oktobru 2021. Državna tekmovalna komisija PIKO objavlja razpis tekmovanja, prijavnico in pravilnik tekmovanja. Vabimo mentorje in dijake k sodelovanju. (Državna tekmovalna komisija ...

preberi novico
21. 5. 2021
Dopolnitev CRUM

Centralni register učnih mest po novem obsega podatke vseh treh zbornic o verificiranih učnih mestih za PUD in vajeništvo.

preberi novico
28. 4. 2021
Zaključna konferenca projekta ImproVET

V petek, 23. aprila 2021 se je s konferenco v spletnem okolju zaključilo dvoletno sodelovanje partnerjev iz Hrvaške in Slovenije na projektu ImproVET. Glavna rezultata projekta sta skupni profil kvalifikacije strojni tehnik in kurikulum za izbrane enote učnih izidov.

preberi novico
22. 4. 2021
Nova podoba spletne strani Moja izbira

Spletna stran Moja izbira, ki je namenjena karierni orientaciji mladih, je prenovljena. Uporabnikom smo jo skušali približati z osveženo in privlačno grafično podobo, s krajšimi in enostavnejšimi opisi poklicev ter aktualiziranimi podatki o izvajalcih srednješolskih izobraževalnih programov.

preberi novico
21. 4. 2021
Community of European VET practitioners

Evropska komisija preko platforme EPALE odpira nov prostor za izmenjavo informacij in dobrih praks med izvajalci in strokovnjaki s področja poklicnega in strokovnega izobraževanja - Communitinty of VET practitioners (CoP). Cilj nove platforme, ki bo delovala v sklopu platforme EPALE, je okrepiti skupnost poklicnega izobraževanja in usposabljanja po Evropi in pomagati vsem, ki razvijajo veščine mladih in odraslih za trg dela.

preberi novico
1. 4. 2021
Znanja in spretnosti zaposlenih na področja veriženja blokov - anketa

V projektu CHAISE nas zanimajo potrebna znanja in spretnosti, ki jih potrebujejo zaposleni s področja veriženja blokov, zato smo pripravili kratko spletno anketo. Ciljamo na podjetja, ki so že ali šele nameravajo uporabljati tehnologije veriženja blokov pri svojem poslovanju, ter na inštitucije, ki zagotavljajo izobraževanja in usposabljanja na tem področju.   Anketa se nahaja na ...

preberi novico
23. 3. 2021
Video izobraževalni program za konferenčno orodje ZOOM

Pred vami je video izobraževalni program za konferenčno orodje ZOOM, ki ga je pripravil Simon Grižonič. Program vas vodi skozi prijavo, prenos in namestitev programske opreme ter osnovne nastavitve programa. Vsi postopki so prikazani za šolske licence Arnes ZOOM. V nadaljevanju so prestavljene metode za ustvarjanje srečanj, tako planiranih kakor neplaniranih ter pomembne nastavitve za ...

preberi novico
4. 3. 2021
Program usposabljanja mentorjev

Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje je na decembrski seji sprejel nov program za usposabljanje mentorjev dijakom na praktičnem usposabljanju z delom in študentom na praktičnem izobraževanju.

preberi novico
5. 2. 2021
Intervju - Izzivi PSI v času epidemije

"Posledice dolgotrajnega šolanja na daljavo so že vidne!" opozarjajo strokovnjaki različnih področij. Objavljamo povezave do dveh intervjujev, v katerih so o izzivih poklicno strokovnega izobraževanja v času epidemije in posledično slabši poklicni usposobljenosti dijakov spregovorili predstavniki CPI in drugi strokovnjaki.

preberi novico
4. 2. 2021
Euroskills 2021 v septembru

Z današnjim dnem je uradno potrjeno, da je nov termin tekmovanja EuroSkills od 22. do 26. 9. 2021, s čimer se je tekmovanje EuroSkills 2020 preimenovalo na EuroSkills 2021.

preberi novico
1. 2. 2021
Posvet vodstvenih delavcev ZŠD

Zveza srednjih šol in dijaških domov Slovenije je v petek, 29. januar 2021 organizirala posvet, na katerem so bili izpostavljeni nekateri izzivi šolanja na daljavo, poleg tega pa še novosti v zakonodaji, ki vplivajo na delo šol.

preberi novico
28. 1. 2021
World Skills France odpira Skills TV

Začenja se World Skills TV avantura! World Skills Francija odpira novo spletno mesto, ki bo na enem mestu povezalo vse deležnike, ki se trudijo za promocijo poklicnih spretnosti in veščin, ter spodbujajo tekomovanja mladih talentov v različnih poklicnih panogah.

preberi novico
18. 1. 2021
Do 13. Informative še teden dni

Točno teden dni je do 13. Informative ONLINE, ki se bo to leto odvijala na spletnem mestu www.informativa.si! Vstop v virtualni sejem izobraževanja in poklicev bo brezplačen in enostaven ter varen!

preberi novico

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje