Zmagovalec tekmovanja Moje podjetje 2021 je OPS d.d.

Splošno | 10. maj 2021

Razglašeno je  Podjetje leta 2021, ki ki je bilo izbrano na JA  nacionalnem tekmovanju programa Moje podjetje 2021. Prvo mesto na tekmovanju in vozovnico za evropsko tekmovanje COYC 2021 si je prislužilo podjetje OPS d.d., ki ga vodita dijaka Jakob Sadar in Filip Drofenik iz šolskega centra Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije pod mentorstvom prof. Matjaža Cizeja. 

Zmagovalci tekmovanja so se v čertek, 6. 5. 2021 dodatno predstavljali članom žirije na intervjujih. Na njih so člane žirije prepričali s »pitchem« in dodatnimi pojasnitvami. V kolikor bi želeli lahko podrobneje spoznate vse letošje tekmovalce, saj je od ponedeljka, 3. 5. 2021 odprta spletna tržnica, kjer so vsa dijaška podjetja predstavljena.

Razglasitev si lahko ogledate na  youtube kanalu. Več informacij je dosegljivo tudi na spletni strani in v objavljeni novici Imamo podjetje leta

Finale tekmovanja je bilo izvedeno v petek, 7. 5. 2021, kjer so bili razglašeni  letošnji nagrajenci. Častni pokrovitelj tekmovanja je bil predsednik Rebublike Slovenije g. Borut Pahor. Prav tako sta dogodek podprla Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo g. Zdravko Počivalšek in direktor Urada za RS za intelektualno lastnino dr. Vojko Toman, ki sta dijake in učitelje spodbudila tudi s kratkim nagovorom. Projekt Moje podjetje  je letos že drugo leto vključeno v projekt Skills for the Future v partnerstvu z EIT Raw Material in JA Europe, preko katerega se dijaki in profesorji dodatno izobražujejo na področju krožnega gospodarstva in surovin ter z različnimi spodbudami ustanavljajo podjetja na tem področju. Z namenom poudarjanja vloge projekta Skills for the future je na razglasitvi sodeloval tudi g. Alberto Terezi, koordinator projekta.

Projekt Moje podjetje se razvija iz leta v leto in prinaša zanimive rešitve dijakov.  V začetku šolskega leta se je projektu pridružilo 23 šol in 42 učiteljev, kjer smo  vključili 451 dijakov. Ti so ustanovili  kar 86 dijaških podjetij. Na tekmovanje se je prijavilo 63 dijaških podjetij (304 dijakov) iz 18 srednjih šol, kjer jih je mentoriralo 35 učiteljev. Kljub izredno pestremu letu in zahtevnejšemu delu na daljavo se je v letošnjem letu programu pridružilo še več dijakov kot v lanskem šolskem letu, kar smatramo za izjemen uspeh.

Želeli bi poudariti, da je program Moje podjetje izvajan preko celotnega sveta od leta 1919, preko katerega se dijaki učijo podjetništva, finančnega opismenjevanja in se pripravljajo na vstop na trg dela.  V programu sodeluje več kot 10 miljonov mladih po celem svetu in del tega so deležni tudi slovenski dijaki. Ključ programa temelji na delu preko učenja. Na ta način imajo dijaki priložnost osvojiti veliko podjetniških komepetenc, saj izdelajo svoje izdelke ali pripravijo storitve ter jih tudi začnejo tržiti.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje