Zaposlitveni sejem »Poklicne priložnosti in izzivi«

Splošno | 21. oktober 2010

14. 10. 2010, je v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Velenju v organizaciji Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko, Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Območne službe Velenje ter Šolskega centra Velenje potekal zaposlitveni sejem Poklicne priložnosti in izzivi.

Letošnji zaposlitveni sejem je potekal pod okriljem Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko, kar je dalo sejmu dodaten pomen, obenem pa omogočilo številne spremljajoče sejemske dogodke, kar je v razmerah večje brezposelnosti zelo dobrodošlo.

Kot je na uvodnem dogodku, novinarski konferenci, poudaril direktor OS Velenje Robert Rajšter, je letošnji zaposlitveni sejem bil zastavljen širše. Stečaji podjetij nakazujejo, da se bo gospodarstvo moralo usmeriti v nove proizvode ali storitve in tudi na nove trge, kar predstavlja potrebo po novih, ustrezno usposobljenih sodelavcih. Zato je na letošnjem zaposlitvenem sejmu posebej poudarjeno področje poklicne orientacije. Na sejmu so bili predstavljeni poklici in šolski ter študijski programi, ki jih trg dela v tem trenutku najbolj potrebuje. Predstavili pa so se tudi delodajalci, ki kljub zaostrenim razmeram zaposlujejo. Vse tiste, ki se odločajo za svojo poklicno pot ali delajo spremembe na tej poti, smo želeli informirati o razmerah na trgu dela in o iskanih poklicih danes in v prihodnje.

Nekaj spremljajočih sejemskih dogodkov je bilo namenjenih tudi strokovni javnosti, svetovalnim delavcem osnovnih in srednjih šol, zaposlenim v agencijah za zaposlovanje ter drugim partnerjem, ki potrebujejo kakovostne informacije za svetovanje svojim strankam.

Na sejmu je sodeloval tudi Center RS za poklicno izobraževanje in iskalcem zaposlitve, v okviru promocije sistema NPK, predstavljal prednosti tega sistema, kakor tudi druge aktualne vsebine s katerimi se Center RS za poklicno izobraževanje ukvarja.

Udeležba na sejmu je bila zelo pomembna z vidika promocije in prepoznavnosti sistema NPK med brezposelnimi v regiji. Sistem NPK je namreč pomemben zaradi vsaj treh dejstev: skrit potencial znanja se na trgu dela spreminja v transparentnega, vidnega; posamezniku je olajšana poklicna, zaposlitvena in socialna mobilnost; delodajalcu pa se skrajšuje čas in znižujejo stroški »kadrovanja« pravih ljudi na prava delovna mesta. Nenazadnje pa povečevanje števila brezposelnih, ki se vključujejo v postopke za pridobitev NPK, tudi dokazuje, da certifikatni sistem postaja pomembna sistemska ureditev, s pomočjo katere se zavod za zaposlovanje hitreje in pravočasno odziva na potrebe trga dela.

z-library Z-Library project

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje