Medšolsko tekmovanje: Projekcije in kotiranje 2012

Splošno | 22. januar 2013

Zadnji dan pred novoletnimi počitnicami je bilo na Šolskem centru Ptuj izvedeno medšolsko tekmovanje: PROJEKCIJE IN KOTIRANJE 2012, na katerem so sodelovali dijaki srednjih šol, ki se izobražujejo po programih strojništva in mehatronike.

Tekmovanje Projekcije in kotiranje je bilo 21. 12. 2012 izpeljano na Šolskem centru Ptuj, Strojna šola v sodelovanju s študijsko skupino Tehniško komuniciranje in CPI.

V preteklih letih so na ŠC Ptuj izvajali vsako leto šolsko tekmovanje Projekcije in kotiranje, ki ga je Ferdinand Humski predstavil na srečanju študijske skupine Tehniško komuniciranje v novembru 2012. Takrat smo ustanovili odbor za tekmovanje v sestavi: Erika Broz Žižek, Marija Šibanc, Ferdinand Humski, Marjan Pograjc in Andrej Jakobčič in se dogovorili, da postopoma tekmovanje iz šolskega nivoja razširimo na državno raven. Odločili smo se, da v letu 2012 medšolsko tekmovanje izpeljemo na Ptuju, ker so priprave na izvedbo tekmovanja v decembru že stekle. Odbor je s predstavnikom šole gostiteljice usklajeno sodeloval pri načrtovanju organizacije tekmovanja in pri pripravi tekmovalnih nalog.

K sodelovanju so bile povabljene strojne šole v Sloveniji. Poleg dijakov gostujoče Strojne šole Ptuj so mentorji na tekmovanje 2012 prijavili dijake še iz štirih šol: STPŠ Trbovlje, SPSŠ Krško, SPSŠB Ljubljana in SPSŠ Zreče. Naloge so pripravili predstavniki odbora in tik pred tekmovanjem izžrebali nalogo, ki so jo kandidati reševali na tekmovanju.  Tako pri nadzoru kot tudi pri ocenjevanju nalog so sodelovali profesorji strokovnih modulov iz navedenih šol, ki so kot mentorji pripeljali dijake na tekmovanje.

Tekmovanja se je udeležilo 36 tekmovalcev iz Ljubljane, Trbovelj, Krškega, Zreč in Ptuja, ki so vpisani v programe SPI ali SSI strojništva ali mehatronike in 7 spremljevalcev, ki so izdelke po tekmovanju ocenili: Erika Broz Žižek, Marija Šibanc, Klemen Zorko, Marjan Pograjc, Borut Brulc, Borut Podgrajšek in Ferdinand Humski. Ocenjevanje je bilo objektivno in strokovno, dogovorjena je bila razglasitev zmagovalca v obeh skupinah; drugih rezultatov in števila točk se ne objavi.

Med dijaki, ki so vpisani v program SSI, je zmagal Marko Jazbec iz Krškega, med dijaki, ki so vpisani v program SPI, pa Denis Vidovič iz Ptuja.

Mnenje mentorjev je, da se ob takem tekmovanju izboljšujejo tako dijaki kot tudi učitelji. Pri dijakih spodbujamo pravilno aktivnost in izboljšujemo njihovo znanje. Pri tehniški komunikaciji je to še posebej pomembno, saj brez tega ni tehnike …

Tudi učitelji si izmenjujejo dragocene pedagoške izkušnje in obenem skrbijo za poenotenje meril in kriterijev ocenjevanja znanja.

V imenu študijske skupine se zahvaljujemo vsem sodelujočim, mentorjem, ki so navdušili dijake za tekmovanje, pripravili naloge in jih ocenjevali, članom odbora ter predstavnikom Strojne šole ŠC Ptuj za navdih, pretežni del organizacije, izvedbo in gostoljubje.

z-library Z-Library project

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje