Študijski obisk delegacije iz Moldavije na CPI

19. december 2016

Center RS zNaslednji dan je delegacija obiskala Obrtno podjetniško zbornico Slovenije, kjer so jim predstavniki institucije predstavili njihov pogled na poklicno in strokovno izobraževanje v Sloveniji. Po obisku je sledila še diskusija s člani področnih odborov za poklicno in strokovno izobraževanje. a poklicno izobraževanje je od 12. do 16. decembra na študijskem obisku gostil delegacijo iz Moldavije. Organizator študijskega obiska je bila nemška agencija GOPA Consultants, delegacijo pa so sestavljali predstavniki državnih organov, delodajalcev in sindikatov.

Goste je prvi dan sprejel direktor Centra, Elido Bandelj, ki jim je predstavil organizacijo CPI, njegove naloge kot osrednje slovenske institucije za razvoj, raziskave in svetovanje na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja ter izobraževalni sistem v Sloveniji.

Sledili sta prezentaciji Helene Žnidarič, ki je predstavila razvoj izobraževalnih programov v poklicnem in strokovnem izobraževanju ter Darka Malija, ki je prestavil praktično usposabljanje pri delodajalcu.

V drugem delu programa je delegacija obiskala Gospodarsko zbornico Slovenije, kjer so jim predstavniki institucije predstavili vključevanje izobraževalnih programov na trg dela in vlogo delodajalcev v izobraževanju.

13. decembra je Urška Marentič gostujočim predstavila razvoj poklicnih kvalifikacij v Sloveniji in nacionalno ogrodje kvalifikacij.

Naslednji dan je delegacija obiskala Obrtno podjetniško zbornico Slovenije, kjer so jim predstavniki institucije predstavili njihov pogled na poklicno in strokovno izobraževanje v Sloveniji. Po obisku je sledila še diskusija s člani področnih odborov za poklicno in strokovno izobraževanje.

15. decembra je sledila strokovna ekskurzija v Novo mesto, kjer smo obiskali tamkajšnji Tehnični šolski center ter Šolski center GRM. Gostje so se seznanili z organizacijo dela posameznega šolskega centra poudarek pa je bil tudi na sodelovanju centrov z lokalnim gospodarstvom.

Zadnji dan študijskega obiska so gostje obiskali Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, kjer so se seznanili z organizacijo in vlogo ministrstva v poklicnem in strokovnem izobraževanju. Sledila je še predstavitev Državnega izpitnega centra in zaključek kjer smo še zadnjič strnili misli in se pogovorili o morebitnem sodelovanju v prihodnosti.

Зеркало на официальный сайт Вавада — надежный ресурс, чтобы продолжить игру в случае блокировки домена.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje